Реализацијом пројеката до бољих услова за ученике и студенте
03/08/2021

Реализацијом пројеката до бољих услова за ученике и студенте

Партерно уређење испред Студенског центра у Крчагову и реконструкцији мокрих чворова у ОШ “Нада Матић” пројекти су које суфинансирају Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Град Ужице са циљем да се створе што бољи услови за ученике и студенте.

Укупна вредност ових пројеката, чија реализација је у току, је око 20 милиона динара од којих је 7 милиона учешће Града.

Бољи услови за студенте

Пројектом партерног уређења Студенски центар добиће универзални спортски терен са кошевима, головима и трибинама. Поред тога, биће реконструисан већ постојећи амфитеатар, изграђене тартан стазе као и теретана на отвореном, један велики парк са комплетним уређењем и паркиралиштем за бицикле. Тиме ће у значајној мери бити побољшан квалитет услуга које се пружају студентима. Такође и становници овог дела Крчагова добиће још један простор за одмор и рекреацију.

Пројектом је предвиђена реконструкција свих тоалета у ОШ “Нада Матић”

До средине августа планирано је и да тоалети у ОШ “Нада Матић” буду комплетно реконструисани и спремни дочекају нову школску годину. У свих 12 школских тоалета ради се санација инсталација, замена водоводних и канализационих линија, замена постојеће санитарије, постављање керамике, решавање електро инсталација, радијаторског грејања и замена прозора.