Расписан конкурс у области заштите животне средине - "У сусрет примарној селекцији"
10/09/2018

Расписан конкурс у области заштите животне средине – “У сусрет примарној селекцији”

Град Ужице расписао је конкурс за финансирање пројеката које реализују удружења и друге организације цивилног друштва, са седиштем у Ужицу, а из области заштите и унапређења животне средине. За реализацију пројеката опредељено је 300.000 динара и период до кога се одобрени пројекти морају реализовати је 15. новембар.

Дуња Ђенић, члан Градског већа рекла је да је тема овогодишњег конкурса “У сусрет примарној селекцији”:

“Примарна селекција је увек важна ствар у заштити животне средине, али, нажалост, није у пуној мери заживела у нашем граду. Овим конкурсом желимо да добијемо неке нове идеје од наших партнера у овој области, да видимо да ли још нечим можемо да унапредимо активности.” – рекла је Ђенићева и додала да је посебан циљ конкурса унапређење система и повећање количине селектованог отпада: “Значајно је доћи до иновативних решења и предлога којима ће се унапредити примарна селекција и рециклажа отпада. Смањењем количине отпада који се одлаже на депонију продужиће се њен век трајања, затим подстиче се развијање циркуларне економије, селекција и рециклажа већ употребљеног отпада.

 

Надам се да ће ове године одзив бити већи јер је прошле године, на конкурс, пристигао само један пројекат. Ми у нашем граду имамо доста удружења и организација које остварују активности у области животне средине, које поседују капацитете за спровођење предложеног пројета и верујем да ће се они и појавити на конкурсу.”

Конкурс је отворен двадесет дана и потребна документација може се преузети са званичног сајта града Ужица.