Прва фаза радова на кружном току приводи се крају
05/08/2021

Прва фаза радова на кружном току приводи се крају

Крајем јуна почели су радови на изградњи кружног тока код Народног музеја и изградњи кишне канализације у делу Улице Димитрија Туцовића од Музеја до врха Доварја. Осим та два пројекта која су у току, на ужичкој “главној” улици, непосредно уз “мали” трг, недавно су започети радови на реконструкцији тротоара.

Према речима Николе Максимовића, директора ЈП “Ужице развој”, на градилишту код Музеја, у току је прва фаза радова, тренутно се постављају ивичњаци: “Очекујемо да ови радови буду завршени до краја следеће недеље, када ће грађани јасније моћи да виде обрисе будућег кружног тока.”

“Након постављања сливничке решетке и асфалтирања првог дела, креће се у другу фазу радова. Имали смо проблеме везане за подземне инсталације који се односе на измештање водова у власништву Телекома, ЕПС-а, тако да смо морали врло пажљиво да приђемо томе и да их изместимо, како не би били у будућем склопу улице.”

Када је реч о радовима на изградњи кишне канализације у Улици Димитрија Туцовића од Музеја према Доварју, Максимовић је навео да је у договору са урбанистима, одабран бехатон који ће се поставити са леве и десне стране те улице, као и тактилна стаза за особе са инвалидитетом.

“Договорено је да се сви олуци са објеката, који се налазе уз улицу од Музеја ка Доварју, уведу у кишну канализацију како се касније не би појављивали ни лед ни додатне количине воде.”

“На истој деоници, гледајући из правца Музеја са леве стране, у току су радови на потпорним зидовима како би се поваћала ширина тротоара за наше пешаке. Врло брзо ће на тој страни улице бити постављени ивичњаци и бехатона и биће проходна за пешаке, а накод тога ћемо отпочети са радовима на десној страни.”

Максимовић је рекао да је у кабинету градоначелнице одржан састанак са оба извођача, и за кружни ток и за канализацију у Улици Димитрија Туцовића и да је договорено да на свака три дана буду састанци на градилишту, како би се што је више могуће убрзали радови.

“Извођач на кружном току имао је проблема због камених ивичњака, јер смо инсистирали да то буду камени, квалитетни ивичњаци, због резања, припреме, градње, али је и тај застој отклоњен.”

“Упоредо са реконструкцијом ивичњака ради се и на постављању зелених површина које ће бити на острвима и у будућем кружном току. Идеја је да се у делу Цветног трга засади нових пет стабала. На великом пешачком тротоару до Народног музеја биће засађено још шест стабала, тако да ћемо покушати зеленилом да оплеменимо овај део града.”

“За сада, уз све проблеме које тренутно имамо, извођач прати планирану динамику радова, па се надамо да ће тако и остати и да ће радови бити завршени на време” истиче Максимовић.