Програм Дана града прате и бројне бесплатне акције
05/10/2018

Програм Дана града прате и бројне бесплатне акције

Заменик градоначелника Немања Нешић најавио је догађаје и акције које су у овогодишњем програму обележавања Дана града. Поред многобројних изложби, представа, концерата, акција и спортских манифестација, Нешић је издвојио, уз свечану седницу, као централни догађај изложбу посвећену Слободану Пенезићу Крцуну, а коју је приредио Историјски архив.

Нешић је рекао и да се Дан града обележава без отварања објеката и почетка великих радова јер предстоји прослава ослобођења Ужицa у Првом светском рату, али и да је прихваћена нова концепција прославе:

“И за овај јубилеј, 100. година од ослобођена у Првом светском рату, планирали смо велики број дешавања тако да смо решили да оба догађаја адекватно обележимо бројним културним манифестацијама. Истовремено, желели смо да код највећег броја суграђана пробудимо осећај припадности граду и да је 9. октобар Дан свих Ужичана. Градске улице обележићемо заставама Србије и Ужица, а одлучили смо и да на Дан града неке ствари учинимо доступнијим грађанима.” – рекао је Нешић и набројао да ће 9. октобра бити бесплатан јавни превоз, затим градски базен, јавно паркирање, као и да ће сви грађани који тог дана, од 16 до 19 часова, купе комплет карата  за Југословенски позоришни фестивал, добити још један комплет карата гратис.