Признање за учитељицу ОШ "Слободан Секулић" Љубицу Аничић
26/04/2021

Признање за учитељицу ОШ “Слободан Секулић” Љубицу Аничић

Поводом јубиларне 50. Смотре рецитатора, Градски културни центар Ужице доделио је мр Љубици Аничић, учитељици у ОШ ”Слободан Секулић” захвалницу за посвећеност у раду са децом на афирмацији књижевног језика и казивања поезије.

Она се тим поводом захвалила Градском културном центру и стручном жирију на додељеном признању и истакла следеће:

”Изузетно сам поносна на све моје ученике, Ленку и Тару – другаке и Матију, Уну, Ђину и Лану – моје шестаке, који су се и ове године, упркос пандемији која влада, озбиљно припремили и са великим жаром учествовали на овом такмичењу. Од самог почетка, одабира песме и анализе, па до превазилажења треме пред наступ, била сам мојим ученицима подршка. Волим и поштујем децу и рад са њима. Пружам им шансу да се опробају, а ја их усмеравам, бодрим и мотивишем на том путу. Сматрам да је највећи успех просветног радника када из детета извуче максимум способности, знања и квалитета и када у њима открије скривени таленат.”

“Како би таленат могао да се унапреди и развија, знамо да је потребно много рада и труда. Тада је важно бити уз дете, пружати му подршку и подстицај, похвалити сваки напредак, ценити напоран рад и уложен труд, како би били мотивисани у било којој области, за математику, цртање, музику или рецитовање. То никако не сме бити оптерећујуће за дете. Са задовољством треба да раде оно у чему су добри, што често доводи до изванредних постигнућа у одређеним областима”, наводи награђена учитељица.

50. јубиларна Смотра рецитатора одржана је недавно, а Град Ужице на Окружној смотри рецитатора представљаће Сергеј Курћубић, Тара Златић, Јован Гогић, Матија Сокић, Милица Узуновић и Магдалена Илић.