Prijem za učesnike Liciderskog srca
14/08/2017

Prijem za učesnike Liciderskog srca

Za učesnike IX Međunarodnog festivala folklora „Licidersko srce“ danas je bio priređen svečani prijem u Gradskoj kući. Goste je pozdravio gradonačelnik Tihomir Petković poželevši im prijatan boravak u Užicu i zahvalio se što će ovih dana Užice učiniti kosmopolitskim, razigranim, raspevanim i veselim gradom:

„Raduje me što u ime gradskog rukovodstva i svoje lično ime mogu da pozdravim učesnike devetog Međunarodnog dečijeg festivala folklora Licidersko srce. Grad od samog početka podržava festival “Licidersko srce” koji je iniciralo i kreiralo Udruženja građana „Era“. Iskreno verujemo da ulaganje u promociju folklorne tradicije jeste jedan od najlepših i najboljih načina da se mladi ljudi koji dolaze iz različitih krajeva sveta sretnu, upoznaju i ostvare prijateljstva koja često traju čitav život. Od toga nema veće vrednosti i zato nam je veoma stalo da vam boravak u Užicu bude prijatan, da iz našeg grada i sa čitavog festivala ponesete najlepše utiske i uspomene. Verujem da će Užičani pokazati tradicionalno gostoprimstvo i učiniti sve da poželite da ponovo dođete u naš grad.“

Petković je naveo da je Festival i prilika da se gosti iz 10 zemalja upoznaju sa folklornim nasleđem, da posete kulturno istorijske znamenitosti i turističke atrakcije Užica i našeg kraja:

„Istovremeno priuštićete nam zadovoljstvo da se upoznamo sa tradicijom i običajima vaših naroda i da uživamo u raznovrsnim koreografijama sa kojima ćete na festivalu predstaviti svoje zemlje i njihovu folklornu posebnost.“

Gordana Paunović, predsednica Udruženja građana Era, poželela je dobrodošlicu gostima:

Nakon prijema u Gradskoj kući, u Gradskom kulturnom centru izložbu narodnjih nošnji zemalja učesnica festivala otvorio je Petar Blagojević, član Gradskog veća za društvene delatnosti, koji je istakao da je u ovo doba, kada svi ličimo, oblačimo se i govorimo isto, veoma važno negovati tradiciju, kulturu i narodnju nošnju. Na izložbi je predstavljeno deset zemalja i zainteresovani će moći da je posete do 18. avgusta.