Пријем за учеснике "Лицидерског срца"
16/08/2021

Пријем за учеснике “Лицидерског срца”

У Свечаној сали Градске куће, традиционално, приређен је пријем за представнике ансамбала осам земаља, које учествују на Међународном дечијем фестивалу фолклора “Лицидерско срце”.

Добродошлицу им је пожелела градоначелница Ужица др Јелена раковић Радивојевић, нагласивши  важност зближавања различитих култура, како за госте тако и за домаћине.

“За наш град фестивал је прилика да покаже своју традиционалну гостољубивост и госте упозна са културно историјским наслеђем и туристичким потенцијалима. Жеља нам је да из Ужица сви ви понесете најлепше успомене и потрудићемо се да као и до сада будемо добри домаћини, да бисте нам се са радошћу поново враћали“.

У знак сећања на данашњи сусрет градоначелница је представницима гостујућих ансамбала уручила пригодне поклоне, који ће их подсећати на боравак у нашем граду.

Овај сусрет овековечен је и заједничком фотографијом, а са жељом да у наредним годинама на њој буде много више учесника.

На фестивалу који се у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду одржава до 19. августа учествује 23 ансамбла и око 700 деце из Украјина, Молдавије, Бугарске, Мађарске, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије.