Пријем за шампионе
25/10/2018

Пријем за шампионе

У кабинету градоначелника Ужица приређен је пријем за ужичке спортисте, освајаче медаља на светским, европским и државним такмичењима. Тијана Малешевић и Маја Алексић су недавно са одбојкашком репрезентацијом Србије освојиле златну медаљу на Светском првенству у Јапану, Никола Филиповић је освајач златне медаље на Eврoпском првенству у кик боксу одржаном у Словачкој, а Лука Которчевић је постао најмлађи шампион Србије у релију у генералном пласману Националног шампионата и освојио је прву златну кацигу.

Градоначелник Петковић је истакао да су Ужичани поносни што имају Тијану која је и у прошлости умела да обрадује своје суграђане успесима на великим такмичењима, и пожелео јој да тако настави и убудуће.

Наша “златна” одбојкашица, Тијана Малешевић је навела да је “поносна као и много пута раније што је Ужичанка и што је у овом граду учила прве и одбојкашке и животне кораке” и додала да се “у свој град увек радо враћа да своје успехе и своју радост подели са суграђанима.”

Друга наша “златна” одбојкашица Маја Алексић није данас била на пријему због клупских обавеза.

Млади кик боксер Црвене звезде Никола Филиповић освојио је златну медаљу на Првенству Европе у Братислави и на тај начин је постао шампион Старог континента. Градоначелник је навео да се нада да ће Никола наставити са успесима, и да ће обзиром да је на почетку каријере, овај Ужичанин још дуго година доносити радост Србији и Ужицу.

Никола је као члан репрезентације Србије, освојио је бронзану медаљу у кик боксу на прошлогодишњем Светском првенству одржаном у Будимпешти, а на Светском купу у Мађарској 2017. године освојио златну медаљу.

“Овај успех ми много значи, али постаје још дражи када добијем подршку свог града, бившег тренера и другара”, рекао је Филиповић на пријему.

Када се ради о младом и перспективном аутомобилисти Луки Которчевићу, градоначелник Петковић је истакао да Лука већ неколико година ниже успехе, од титула у картингу до титула у аутомобилизму.

Лука Которчевић је постао најмлађи шампион Србије у релију у генералном пласману Националног шампионата. Которчевић је поред титуле у генералном пласману, по трећи пут постао и шампион своје класе, што му је донело и златну кацигу.

Титула има још већу тежину, ако се узме у обзир то да је Которчевић наступао са “слабашним” аутомобилом, који нема много шанси за победу у генералном пласману, али је овај млади Ужичан ипак то успео.

“Велика је част наћи се на пријему поред овако великих имена, освајача и европских и светских злата”, рекао је Которчевић и захвалио се Граду Ужицу на подршци коју му пружа из године у годину.