Пријем за најуспешније Ужичане у 2020. години
07/05/2021

Пријем за најуспешније Ужичане у 2020. години

У складу са епидемиолошком ситуацијом у башти Градског културног центра Ужице, приређен је пријем за Ужичане који су својим постигнућима обележили 2020. годину. Међу њима су, као и претходних година, доктори наука, припадници Министарства унутрашњих послова и Сектора за ванредне ситуације, радници jавно комуналних предузећа, спортисти и новинари.

Успехе и признања које су оставрили упркос веома тешкој години присутнима је честитала градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић:

“Част је и радост што сам у прилици да вам у име Града Ужица и свих Ужичана упутим честитке и да вам се захвалим што сте својим достигнућима и остварењима пркосили години која је, чини се, имала намеру да нас омете у свим плановима, и на најбољи начин афирмисали себе и свој град. Овај наш сусрет је јединствена прилика да скренемо пажњу јавности на вас који сте се својим достигнућима издвојили и који  имате кредибилитет да будете узор и инспирација нашим суграђанима. Радите и даље савесно свој посао, на понос најближих и вашег града Ужица, и то не само оно што треба да радите и ништа више, већ мало више од тога. То мало више што подарите, то мало више што се потрудите, има већу вредност од свега осталог и води до резултата и успеха. Срећно свима у новим изазовима који су пред вама.”

Ужице је у прошлој години добило седам доктора наука и то су: Слободанка Станков, Александар Димитријевић, Александар Бандовић, Александар Миловановић, Мирослава Јордовић Павловић, Дејан Пилчевић и Милосав Ђоковић.

По оцени колега и претпостављених најбоље резултате на својим радним местима током претходне године остварили су Дејан Стиковић вођа саобраћајног сектора, полицајац године у Полицијској управи Ужице, Иван Бацетић командант ватрогасно спасилачког батаљона Ужице, Милија Несторовић из ЈКП Градска топлана Ужице и Стојимир Перишић из ЈКП Нискоградња.

Спортисити су и овога пута били најбројнији, а међу награђенима су Оливера Јевтић, Милован Веснић, Лидија Трмчић, Небојша Ђурић, Кошаркашки клуб Слобода, Планинарско друштво Рујно и многи други.

О поменутим успесима награђених Ужичана, али и другим важним темама јавност су обавештавали медији, а њихови новинари својим причама завредели су пажњу и значајна признања па су тако награде припале Немањи Ковачевићу, Надежди Гавриловић, Слободану Симићу и Јелени Божовић.

У име свих награђених обратила се др Мирослава Јордовић Павловић:

” Данас славимо знање и вештину, за које смо се борили дуго година и истрајали на путу до циља. Сада сам сигурна да је вредело. Као што је рекао Нелсон Мендела, образовање је најмоћније оружје које можете користити да промените свет и зато предлажем градском руководству да искористи наше знање и вештину да заједно унапредимо наше родно Ужице.”

За све награђене Град је као и претходних година обезбедио и пригодне поклоне.