Приређен традиционални пријем за најуспешније Ужичане у 2018. години
25/01/2019

Приређен традиционални пријем за најуспешније Ужичане у 2018. години

Данас је у Градској кући уприличен пријем за најуспешније Ужичане у 2018. години, који су захваљујући преданом раду и жељи да у оном што раде буду међу најбољима, постали доктори наука, за највредније међу онима који брину о безбедности грађана Ужица и њихове имовине, за најбоље раднике јавног сектора, за спортисте који су у 2018. години постигли најбоље резултате, културне раднике, представнике хуманитарних институција и медија који су у претходној години, свако у свом послу, били међу најуспешнијима у Србији, а и шире.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић уручио је најуспешнијим Ужичанима у 2018. години, симболичне, пригодне поклоне као знак пажње и сећања на данашњи сусрет.

Честитајући најуспешнијим Ужичанима у 2018. години, на постигнутим резултатима и оствареним успесима, градоначелник Петковић је рекао:

“Мудри људи кажу да се успех у животу мери препрекама које је неко морао да превазиђе како би стигао до жељеног циља. За разлику од ваших колега у развијеним друштвима ви имате много више изазова и препрека, али успевате да се са њима изборите што потврђују ваша остварења. Ви показујете и доказујете да се, уколико је човек максимално посвећен свом циљу, могу остварити велика достигнућа. Овај град поштује и уважава успешне људе, оне који га на најбољи начин представљају и захваљујући којима се, много тога позитивног о Ужицу може чути широм земље, региона, али и Европе и света.”

“Ваши успеси радују и обавезују све нас да чинимо много више на стварању бољих услова за ваше даље напредовање и нове успехе. То је истовремено и начин да подстакнемо првенствено младе,  да узоре траже у вредним људима који су спремни да превазилазе тешкоће и да снагом воље, непрекидним учењем  и усавршавањем буду међу најбољима или најбољи у оном што раде.

Ако се не мењамо, онда и не напредујемо. Желим да вам поручим да ћемо мењати све оно што представља препреке на путевима који би требало да воде ка бољим резултатима и успесима. Као и ви, и ми желимо да се ствари одвијају много брже и ефикасније, али је некада заиста потребно време да се све ствари поставе на своје место.

Верујем да ћемо успети у намерама, а ви увек верујте у себе, у своје знање и таленат, предано радите и не дозволите да вас било шта поколеба на вашем путу.”- рекао је Петковић.

Међу најуспешнијим били су и шеснаест Ужичана који су успели да стекну звање доктора наука у претходној години:

 1. Др Марија Томић – доктор наука електротехнике и рачунарства
 2. Др Јелена Радовановић– доктор наука методике наставе
 3. Др Софија Каљевић – доктор филозофије
 4. Др Зорица Танасковић – доктор техничких наука – подручје организационих наука
 5. Др Ђорђе Ђуричић – доктор наука – грађевинарство – област конструкције
 6. Др Дејан Миливојевић – доктор наука у области архитектуре и урбанизма
 7. Др Милица Гајић – доктор медицинских наука – стоматологија
 8. Др Слободан Пенезић – доктор наука – културолошке науке
 9. Др Емилија Николић – доктор наука у области архитектуре и урбанизма
 10. Др Миломир Благојевић – доктор наука у области биотехничке науке
 11. Др Бојана Удовичић – доктор наука методике наставе
 12. Др Жарко Росић – доктор наука – организационе науке
 13. Др Јелена Митровић – доктор наука из области рачунарске обраде природних језика и рачунарске лингвистике
 14. Др Владимир Пауновић – доктор техничких наука
 15. Др Петар Ристановић – доктор наука у области историје
 16. Др Бранко Марковић – доктор политичких наука

У име најуспешнијих Ужичана у протеклој години, глумци Народног позоришта у Ужицу, Дивна Марић и Бобан Љубичић су извели монолог из представе “Крај викенда” коју преко 20 година играју заједно на позоришној сцени.