Predstava "Zašto je poludeo gospodin R?" pobednik 23. JPF
12/11/2018

Predstava „Zašto je poludeo gospodin R?“ pobednik 23. JPF

Ardalion za najbolju predstavu 23. Jugoslovenskog pozorišnog festivala pripao je predstavi “Zašto je poludeo gospodin R?”, u izvođenju glumaca Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Reditelj ove predstave Bobo Jelčić nagrađen je za režiju, a po oceni sturčnog žirija Borisu Isakoviću pripala je nagrada za najbolju mušku ulogu u ovoj predstavi.

Pobednik 23. JPF – predstava „Zašto je poludeo gospodin R?“

Stručni žiri u sastavu Lenka Udovički, rediteljka i predsednica žirija, Dragana Varagić glumica, Slobodan Obradović dramaturg, Dario Harjaček reditelj i Janko Ljumović, producent, odlučio je da Ardalion za najbolju žensku ulogu pripadne Milici Grujičić za ulogu Verenice u predstavi „Krvave svadbe“ u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i Grad teatra Budva.

Milica Grujičić, dobitnica Ardaliona za najbolju žensku ulogu u predstavi „Krvave svadbe“

Nagrada Ardalion za najbolju scenografiju pripala je Jasmini Holbus za predstavu „Pet života pretužnog Milutina“ u produkciji Ateljea 212 iz Beograda, dok je Ardalion za najbolju kostimografiju pripao Tatjani Radišić za predstavu „Kad bi Sombor bio Holivud“ u produkciji Narodnog pozorišta Sombor.

Ana Marija Veselčić u ulozi Bjanke u predstavi „Kroćenje goropadnice“

Ana Marija Veselčić za ulogu Bjanke u predstavi „Kroćenje goropadnice“ u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Split, nagrađena je za najbolju epizodnu ulogu.

Žiri je odlučio da se nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike “Avdo Mujčinović” dodeli Joakimu Tasiću za ulogu Simeona Njegovana, mladog gazde, u predstavi „Korešpodencija“ u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda.

Joakim Tasić u ulozi Simeona Njegovana, mladog gazde, u predstavi „Korešpodencija“

Specijalna nagrada Ardalion, kako je odlučio žiri, ravnopravno se dodeljuje kompozitorki Ireni Popović Dragović za muziku u predstavi „Kad bi Sombor bio Holivud“ u produkciji Narodnog pozorišta Sombor i glumačkom ansamblu predstave „Pet života pretužnog Milutina“ u produkciji Ateljea 212 iz Beograda.

Izvor tekst i foto: www.infoera.rs