Poziv za dodelu gradskih godišnjih priznanja
11/08/2017

Poziv za dodelu gradskih godišnjih priznanja

Užice, 11. avgust: Grad Užice je, kao i prethodnih godina, raspisao javni poziv za prikupljanje predloga kandidata za dodelu javnih priznanja i nagrada. Javni poziv je otvoren do 11. septembra i do tog datuma pojedinci, grupe građana, organizacije, mogu dati svoje predloge za osobe i firme za koje misle da zaslužuju jednu od gradskih godišnjih nagrada.

Predsednik Komisije i predsednik Skupštine, Branislav Mitrović naveo je da se i ove godine dodeljuje tri vrste priznanja, povelja, plaketa i nagrada:

„Ovaj poziv i dodela priznanja o čemu će odlučivati Komisija nije formalnost, već je primer i provera da li i koliko cenimo prave vrednosti. Zato želimo da predlozi sadrže imena koja su dala pravi doprinos gradu, njegovom razvoju i izgledu, koja su obeležila i vrednosno unapredila Užice.“ – rekao je Mitrović dodavši da predlog može dati svako i da će Komisija razmatrati svaki obrazloženi predlog.

Govoreći o uslovima poziva, Slavica Dimitrijević, odbornica i član Komisije, rekla je da je važno da svaki predlog sadrži podatak na koji se priznanje odnosi, da mora biti obrazložen i da sadrži dokumentaciju o ostvarenim rezultatima.

Sastav Komisije je nepromenjen u odnosu na prošlogodišnji tako da će o priznanjima pored Mitrovića i Dimitrijevićeve, odlučivati i Radivoje Papić, odbornik, Zoran Stamatović, direktor Narodnog pozorišta i Zoran Jeremić, novinar. Inače, prošle godine je pristiglo 50 predloga, a Komisija je posle razmatranja dodelila ukupno 15 priznanja, četiri povelje, pet plaketa i šest nagrada.