Позив за доделу градских годишњих признања
11/08/2017

Позив за доделу градских годишњих признања

Ужице, 11. август: Град Ужице је, као и претходних година, расписао јавни позив за прикупљање предлога кандидата за доделу јавних признања и награда. Јавни позив је отворен до 11. септембра и до тог датума појединци, групе грађана, организације, могу дати своје предлоге за особе и фирме за које мисле да заслужују једну од градских годишњих награда.

Председник Комисије и председник Скупштине, Бранислав Митровић навео је да се и ове године додељује три врсте признања, повеља, плакета и награда:

“Овај позив и додела признања о чему ће одлучивати Комисија није формалност, већ је пример и провера да ли и колико ценимо праве вредности. Зато желимо да предлози садрже имена која су дала прави допринос граду, његовом развоју и изгледу, која су обележила и вредносно унапредила Ужице.” – рекао је Митровић додавши да предлог може дати свако и да ће Комисија разматрати сваки образложени предлог.

Говорећи о условима позива, Славица Димитријевић, одборница и члан Комисије, рекла је да је важно да сваки предлог садржи податак на који се признање односи, да мора бити образложен и да садржи документацију о оствареним резултатима.

Састав Комисије је непромењен у односу на прошлогодишњи тако да ће о признањима поред Митровића и Димитријевићеве, одлучивати и Радивоје Папић, одборник, Зоран Стаматовић, директор Народног позоришта и Зоран Јеремић, новинар. Иначе, прошле године је пристигло 50 предлога, а Комисија је после разматрања доделила укупно 15 признања, четири повеље, пет плакета и шест награда.