Потписивање књиге "100 сенки над Београдом" са аутором Александром Диклићем
10/07/2017

Потписивање књиге “100 сенки над Београдом” са аутором Александром Диклићем

Потписивање књиге „100 сенки над Београдом“ настале по ТВ серијалу Александра Диклића, аутора књиге „Београд вечити град“ ће се одржати у среду, 19. јула од 18 до 21 сат у књижари Делфи у Ужицу.

Књига „100 сенки над Београдом“ представља чудесно путовање кроз време испричано у сто фантастичних прича о сенкама људи који су обележили историју древног Београда. Како аутор наговештава, биће то једно ново путовање у дубоко време вечитог града.

Александар Диклић је већ познат као успешан аутор пројекта „Београд вечити град“, монументалног научно-популарног дела у 27 епизода. Овај рад је добио и својеврсан либрето за обожаваоце пројекта, у облику сада већ култне књиге „Београд вечити град: сентиментално путовање кроз историју“.

„Београд вечити град“ је дочекао достојног конкурента у облику следећег рада свог аутора: „100 сенки над Београдом“. Диклић је успео да надмаши свој опус у племенитом покушају сагледавања сенки великих и донекле заборављених личности из прошлости Београда. Овај подухват је тим значајнији јер је Београд доживео у својој прошлости десетак разноплемених армија које су прошле његовим улицама, а у новијој историји и пет таласа разорних бомбардовања.