Посета вртићу "Невен" поводом Дечије недеље
02/10/2020

Посета вртићу “Невен” поводом Дечије недеље

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић посетила је данас вртић “Невен” како би се дружила са малишанима поводом Дечије недеље. Наши најмлађи суграђани су градоначелницу дочекали уз осмех и песмице које су научили боравећи у вртићу.

Према речима градоначелнице ова манифестација представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација и повезивање свих важних актера у заштити дечјих права и њен циљ је да се јавности укаже на дечија права, како у породици, тако и у друштву и локалној заједници.

“Треба истаћи да смо данас у разговору са децом дошли до закључка да су они ову манифестацију заједно са нама  прославили на најлепши начин. Желели смо кроз ову манифестацију да афирмишемо другарство, да се деца социјализују и да им сви омогућимо да живе у бољим условима.”

Малишани Предшколске установе Ужице поклонили су градоначелници слику коју су сами урадили

Градоначелница је истакла да је једна од важних и битних стратегија града Ужица изградња још једног вртића, како би свако дете у Ужицу имало своје место у вртићу.

“Тренутно тражимо локацију за нови вртић, потребно је да се издају локацијски услови. За сада имамо одређен број деце који нису нашли место у вртићу, надам се да ћемо успети што пре да изађемо у сусрет и остваримо ове наше планове.”