Поново раде вртићи
07/05/2020

Поново раде вртићи

Од понедељка 11. маја, Предшколска установа „Ужице“ успоставља редован рад објеката за пријем деце у складу са исказаним потребама породица запослених родитеља, односно других законских заступника, који немају другу могућност збрињавања деце.

Од 11. маја поново раде вртићи

Чланица Градског већа задужена за друштвене делатности Марија Трмчић Богојевић навела је да је Град Ужице предузео све мера да се објекти Предшколске установе “Ужице” припреме и дезинфикују, као и да се васпитачи који раде са децом теситирају на вирус.

“Пратићемо све препоруке Владе и све мере које буду усмерене ка раду предшколских установа, све ће бити обезбеђено за најмлађе и васпитаче.”

Почиње да ради шест од једанаест објеката Предшколске установе “Ужице”

Директорка Предшколске установе “Ужице” Веселинка Јовановић истакла је да су све мере које су прописали ресорно министарство и Завод за јавно здравље Републике Србије испоштоване.

“Родитељи се о свим мерама које ће морати да поштују приликом довођење деце могу детаљно информисати преко наше фејсбук странице и сајта Предшколске установе. Такође, родитеље ће приликом довођења деце у вртић, на уласку у сваки објекат, дочекати особље превентивне здравствене заштите које ће контролисати температуру, урадити дезинфекцију руку за родитеље и процедуре коришћења дезо-баријера које ће бити постављене на уласку у сваки простор.”

“Васпитачи дочекују спремно почетак рада Предшколске установе, али постоји страх како ће деца реаговати на васпитаче са маскама. Овим путем молимо родитеље да причају са њима и да их припреме да ће их у сваком вртићу чекати њихов васпитач, да ће деца ићи у свој вртићи или у неки други, који је такође леп” -рекла је Јовановић.

Oд понедељка ће радити шест од једанаест објеката Предшколске установе “Ужице”, а по речима директорке до сада је пријављено 507 деце. Максималан број деце у старијим групама Предшколске установе биће до 15, а у најмлађој до 9 деце.

Родитељи/други законски заступници су у обавези да пре повратка у Предшколску установу доставе потврде да послове морају да обављају у седишту или другим пословним и организационим јединицама послодавца, са контактом послодавца. Такође, родитељи/други законски заступник је у обавези приликом повратка детета у установу да донесе потврду од лекара педијатра о здравственом стању детета, не старију од 7 (седам) дана.