Poljoprivreda
15/05/2017

Poljoprivreda

Poljoprivredna proizvodnja je razvijena u skladu sa prirodnim odlikama užičkog kraja, a u odnosu na mogućnosti, ipak nedovoljno razvijena. Najviše je zastupljeno voćarstvo (šljiva, jabuka i jagodičasto voće), stočarstvo (govedarstvo i ovčarstvo) i ratarstvo (krompir).

Novi modeli u načinu subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji užičkog kraja na snazi su od ove godine. Grad Užice subvencioniše sve ono što nije predmet subvencija kod resornog ministarstva, pa tako pruža poljoprivrednicima širu lepezu mogućnosti. Isto tako, pruža podršku preko svoje poljoprivredne službe poljoprivrednicima koji konkurišu za povraćaj sredstava na konkursima Ministarstva.

Aktuelne subvencije koje Grad Užice sprovodi u skladu sa Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Užica za 2017. godinu možete pogledati ispod.

Aktuelne subvencije koje Grad Užice sprovodi možete pogledati OVDE.

U Užicu postoji Poljoprivredna savetodavna i stručna služba koja je u službi poljoprivrednika i čiji je osnovni zadatak unapređenje poljoprivredne proizvodnje, biljne i životinjske.