Пољопривреда
15/05/2017

Пољопривреда

Пољопривредна производња je развијена у складу са природним одликама ужичког краја, а у односу на могућности, ипак недовољно развијена. Највише је заступљено воћарство (шљива, јабука и јагодичасто воће), сточарство (говедарство и овчарство) и ратарство (кромпир).

Нови модели у начину субвенционисања пољопривредне производње на територији ужичког краја на снази су од ове године. Град Ужице субвенционише све оно што није предмет субвенција код ресорног министарства, па тако пружа пољопривредницима ширу лепезу могућности. Исто тако, пружа подршку преко своје пољопривредне службе пољопривредницима који конкуришу за повраћај средстава на конкурсима Министарства.

Актуелне субвенције које Град Ужице спроводи у складу са Програмом подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја града Ужица за 2017. годину можете погледати испод.

Актуелне субвенције које Град Ужице спроводи можете погледати ОВДЕ.

У Ужицу постоји Пољопривредна саветодавна и стручна служба која је у служби пољопривредника и чији је основни задатак унапређење пољопривредне производње, биљне и животињске.