Подела пакета помоћи настављена у Дрежнику, Никојевићима, Равнима и Скржутима
09/04/2020

Подела пакета помоћи настављена у Дрежнику, Никојевићима, Равнима и Скржутима

Настављена је подела пакета социјално најугроженијим Ужичанима. Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је приликом поделе која је организована на територији Дрежника, Равни, Никојевића и Скржута навео да је Град Ужице одвојио новац за куповину 1400 прехрамбених и хигијенских пакета и да је до сада подељено око 1045.

Градоначелник је истакао да се пакети деле преко Црвеног крста који је, како наводи Петковић, најбоље организован Црвени крст у Србији са великим бројем волонтера, преко сто.

Градоначелник је навео да градско руководство преко Штаба за ванредне ситуације Града Ужица има свакодневне контакте са повереницима цивилне заштите у сеоском подручју како би се сви проблеми са терена, уколико их има, брзом реакцијом решавали, а грађанима су на располагању и телефони кол центра локалне самоуправе и кол центра Црвеног крста где такође могу добити све потребне информације и пријавити евентуалне проблеме.

Градоначелник је позвао Ужичане на озбиљност и навео да не сме бити опуштања наредних дана јер само уз поштовање свих прописаних мера можемо превазићи ову ситуацију и утицати да последице буду што мање.