Почињу радови на постављању гасног генератора у вртићу "Бамби"
16/07/2021

Почињу радови на постављању гасног генератора у вртићу “Бамби”

У вртићу “Бамби” кроз неколико дана почеће радови на постављању гасног генератора. Тиме ће овај вртић у новој грејној сезони бити пребачен на гас захваљујући средствима Минстарства за заштиту животне средине и Града Ужица.

4,6 милиона динара вредност је пројекта који се односи на набавку и уградњу гасног генератора у ужичком вртићу “Бамби” за који је Министарство за заштиту животне средине определило три милиона динара, а Град Ужице 1,6 милиона динара. Ових дана почињу радови и по речима директора ЈП “Ужице развој” требало би да буду завршени у планираном року.

“Извођач радова је фирма “Алфако” из Чачка, која се обавезала да ће радове завршити у року од 45 дана. Овај вртић до пре две године користио је мазут, затим пелет а у новој грејној сезони користиће гас, што ће сигурно утицати на побољшање квалитета ваздуха у самом центру града. Ово је само наставак активности ка том циљу јер смо у претходном периоду гасне генераторе урадили у осталим вртићима и школама. Завршена је документација за спортску халу у Великом Парку, тренутно се ради пројектно-техничка документација за Музичку школу и зграду Народног позоришта Ужице”, закључује Максимовић.