Počinju radovi na izgradnji ograde na Aerodromu "Ponikve"
22/06/2018

Počinju radovi na izgradnji ograde na Aerodromu „Ponikve“

Užice, 22. jun: Saša Vlaisavljević, v.d. generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“, danas je, zajedno sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem i saradnicima, obišao Aerodrom Ponikve. U narednim danima otpočeće izgradnja devet kilometara ograde, koja će koštati više od 16 miliona dinara koji će se finansirati iz gradskog budžeta u kome je ukupno 50 miliona dinara planirano za radove na aerodromu. Ovom prilikom, Vlaisavljević je predao donaciju „Nikole Tesle“ koja se odnosi na opremu neophodnu za funkcionisanje i opremanje pristanišne zgrade.


Direktor Vlaisavljević je rekao da će se u narednih deset dana organizovati sastanak u Beogradu kome će prisustvovati i predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva i kontrole leta SMATSA na kome je planirano da se potpiše protokol o saradnji i određeni pravci razvoja užičkog aerodroma.

„Sagledaćemo šta je sve neophodno da se uradi tako da ćemo znati što je ono što ne može da sam uradi grad, i da to odradimo mi iz Aerodroma „Nikola Tesla“. Poslovali smo dobro i imali smo četiri izuzetno uspešne finansijske godine tako da smo spremni da izvršimo ulaganja u važne investicije kao što je ova. Naši najbolji inženjeri u sferi razvoja, tehnike, investicija i bezbednosti biće na raspolaganju kao stručni tim koji će dati pravac razvoja. Mislimo da je moguće da Aerodrom Ponikve bude finansijski održiv.“ – rekao je Vlaisavljević.

Užički gradonačelnik, Tihomir Petković, izrazio je zahvalnost Vladi Republike Srbije i Aerodromu Nikola Tesla što su značajno pomogli Ponikve i pokrenuli radove na njemu:
„Važne stvari su urađene na aerodromu i svemu onom što prati jedan takav infrastrukturni objekat. Nakon izgradnje ograde, EPS će sprovesti struju, a potom ćemo rešavati pitanje vodosnabdevanja. Tada ćemo biti spremni za preostale radove, one na završetku piste i postavljanju svetlosne signalizacije, ali to nećemo moći sami. Od stručnjaka sa aerodroma Nikola Tesla očekujemo jednu stručnu studiju održivog razvoja koja će odgovoriti na pitanje u kom pravcu treba da se razvija Aerodrom Ponikve.“