Почиње пролећно чишћење града
08/04/2019

Почиње пролећно чишћење града

Дуња Ђенић. чланица Градског већа задужена за екологију, најавила је за сутра почетак пролећне акције чишћења града. Ђенићева је истакла да ову акцију Град спроводи с пролећа већ дужи низ година и позвала суграђане да се укључе и да се ослободе кабастог и зеленог отпада у наредним данима.

“Циљ нам је да грађани искористе у највећој могућој мери ову недељу када имамо повећане капацитете за одвожење кабастог отпада, како бисмо смањили те количине у неком каснијем периоду”, рекла је Ђенићева и истакла да акција траје од уторка 9. априла до недеље 13. априла.

“Субота нам је главни дан и тада ћемо имати организовано сакупљање и одвожење кабастог отпада. Носаилац акције је ЈКП Биоктош коме ће и ове године као и претходних, помагати сва остала градска јавна предузећа, свако у складу са својим могућностима и капацитетима” – навела је Ђенићева.

Грађани кабасти отпад могу одлагати поред постојећих контејнера као и на осам локација у граду где ће бити постављени велики кошеви: Алексића мост, Медино брдо, Пора (код игралишта), код стадиона, Бело гробље, Турица, Трг Светог Саве и Севојно.