Почело асфалтирање Доситејеве улице
18/05/2018

Почело асфалтирање Доситејеве улице

Ужице, 18. мај: У Доситејевој улици, данас и сутра се изводе радови на асфалтирању коловоза, док ће у току наредне недеље бити завршени послови на реконструкцији тротоара. Вредност радова на реконструкцији ове улице је око пет милиона динара, а радове изводи градско предузеће “Нискоградња”.

Асфалтирање Доситејеве улице

Никола Максимовић, директор “Ужице развоја” рекао је да је у протеклим недељама извршена комплетна реконструкција улице:

“Прегледане су све инсталације, урађено је пет нових водоводних прикључака, извршена замена јавне расвете и тампона коловоза, стављено 200 метара нових ивичњака.” – навео је Максимовић и додао да се данас поставља први слој асфалта чија је дебљина седам центиметара: “Сутра ће бити асфалтиран други слој од пет центиметара тако да ће коловоз бити дебљине 12 центиметара на дужини од 120 метара улице што је око 800 м2 новог асфалта.”

Асфалтирање Доситејеве улице

Наредне седмице, по завршетку ових радова, приступиће се исцртавању хоризонталне сигнализације и паркинг места, тако да ће Доситејева бити спремна да буде пуштена у саобраћај.

Максимовић је напоменуо да је поред интервенције на реконструкцији коловоза, извршено и проширење тротоара, чиме је ђацима омогућен сигурнији пут до школе.