Почели радови на изградњи кишне канализације у Улици Иве Андрића у Турици
27/11/2019

Почели радови на изградњи кишне канализације у Улици Иве Андрића у Турици

Данас су започети радови на изградњи кишне канализације у Улици Иве Андрића у Месној заједници Турица. Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић је овим поводом навео да се изградњом кишне канализације у овом делу насеља решава вишегодишњи проблем становника Турице.

“Кренули смо са изградњом кишне канализације у Улици Иве Андрића, упоредо са тим у Улици Душана Поповића комплетно се ради замена азбестних цеви односно поставља се 500 метара нове водоводне мреже. За обе ове инвестиције које се финансирају из буџета Града, издвојено је 16,5 милиона динара.”

“План је да се уради 450м главног вода и 350м прикључних водова. Настојаћемо да у овој години завршимо око 200 м, а радови ће се наставити чим временски услови то дозволе. Циљ ових радова је решавање дугогодишњег проблема кишне и фекалне канализације како би се поправили услови живота у Турици и наравно заштита животне средине у овом крају.” -истакао је Станисављевић.

Након завршетка радова на изградњи кишне канализације Улица Иве Андрића у дужини 1,2 км биће асфалтирана  у пуном профилу са изградњом тротоара са десне стране, а планирано је и асфлатирање улица Душана Поповића и Станоја Главаша.

По речима Николе Максимовића, директора ЈП Ужице развој у току је и припрема пројекта за реконструкцију још неколико улица на територији Месне заједнице Турица.

“Тренутно се завршава пројекат наставка кишне канализације у Улици Иве Андрића до упајања у реку Ђетињу. Идуће године покушаћемо да реализујемо и пројекат кишне канализације у Улици Радничког батаљона.”

“Крајем децембра, након спроведеног тендера имаћемо и изабраног извођача радова за фекални колектор у Турици и надам се почетком пролећа ћемо реализовати и те радове.”-рекао је Максимовић.