Почела реконструкција амбуланте у Кремнима
03/09/2021

Почела реконструкција амбуланте у Кремнима

Град Ужице последњих година значајна средства улaже у изградњу и реконструкцију објеката здравствене заштите на свом подручју, у намери да свим житељима и корисницима здравствених услуга омогући једнаке услове за лечење. Ових дана почела је реконструкција амбуланте у селу Кремна.

Реконструкција амбуланте у Кремнима

Према речима члана Градског већа за социјалну политику Слободана Грбића на иницијативу грађана Месне заједнице Кремна, Град је издвојио средства како би се извршила санација амбуланте обзиром да дужи низ година није улагано у овај објекат, који је битан како за грађане ове месне заједнице тако и за туристе који су овде често.

“Ово је само почетак, у неком наредном периоду на ред ће доћи и остале амбуланте. Нама је циљ да овакви објекти у селу постоје, сви смо упознати са чињеницом да су овде углавном старачка домаћинстава и на тај начин ћемо смањити притисак који постоји у домовима здравља нарочито у овом периоду ковида 19. Радове изводи ЈП “Стан”, надамо се да ће санација бити готова у предвиђеном року, а све у циљу што боље услуге здравствене заштите за све житеље овог подручја града.”

Грбић је истакао да је градско руководство у претходном периоду имало слуха када је у питању социјална заштита и социјална политика:
“Ове године је значајно увећан буџет за социјалну политику што нам је омогућило повећање свих постојећих мера која спроводимо. Морали смо да решимо проблем све већег броја деце која су болесна, формирали смо стручну комисију за лечење деце на територији града Ужица, и за ову намену издвојено је 3 милиона динара. Да би грађани конкурисали за средства потребно је да су са пребивалиштем на територији града Ужица и да доставе здравствену документацију деце до 18 година Центру за социјални рад. Свима нам жеља је да таквих захтева буде што мање, али у колико има потребе Град Ужице ће изаћи у сусрет свим суграђанима.”

“Град Ужице један је од лидера када су у питању услуге социјалне заштите, до сада смо имали осам услуга од ове године Град је увео још једну, девету услугу инклузивни центар за особе са инвалидитетом. Реч је о Инклузивном едукативном социо-терапијском центру за пружање услуга социјалне заштите за особе са инвалидитетом и децу као и чланове њихових породица. Пројекат и идеја да се започне са овом услугом потекла је од удружења али и од Swiss PRO програма, којима овом приликом желим да се захвалим” истакао је Грбић и додао да је након завршетка овог пројекта град Ужице препознао ову услугу и наставио да је финансира из буџета.

Нова услуга инклузивни центар за особе са инвалидитетом

“Град ће се и даље трудити да подиже капацитете свих постојећих услуга, суграђанима који се нађе у неком проблему покушаћемо да изађемо у сусрет, нарочито у овим тешким тренуцима ковида 19. Суграђани који имају било који проблем могу да се обрате у канцеларију број 29 за сва питања и увек смо спремни да изађемо у сусрет” рекао је Грбић.