Otvoreno novo košarkaško igralište na Gradskoj plaži
13/11/2018

Otvoreno novo košarkaško igralište na Gradskoj plaži

Danas je u okviru manifestacije „Dani košarke na Đetinji“ organizovan turnir užičkih osmaka čime je i zvanično otvoren novoizgrađeni košarkaški teren na Gradskoj plaži.

„Povučeni uspehom naših košarkaša i njihovim učešćem u Košarkaškoj ligi Srbije, a i potrebom da ovaj grad ima pristojno i adekvatno košarkaško igralište, konkurisali smo i dobili sredstva od Ministarstva omladine i sporta u iznosu od 2,5 miliona dinara, a isto toliko je izdvojio i Grad, kako bi igralište bilo realizovano“, rekao je zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić.

Koordinator Kancelarije za mlade Grada Užica Srđan Nedeljković je ovim povodom istakao da će svaka ekipa od Grada i Ministarstva dobiti komplet sportske opreme, a za najbolje su obezbeđeni i pehari.

Igralište na Gradskoj plaži pre rekonstrukcije

Podsećamo da je na mestu novog igrališta do skoro bilo igralište koje je dugo vremena bilo jedini teniski teren u gradu, a pojavom teniskih terena u neposrenoj blizini kao i u drugim delovima grada, prestalo je interesovanje za korišćenje ovog terena. Asvaltna podloga kojom je igralište bilo presvučeno, bila je značajno devastirana kao i ograda koja je u više navrata sanirana kako bi igralište bilo bezbedno za korisnike.

Igralište na Gradskoj plaži posle rekonstrukcije

Novi košarkaški teren izgrađen je u skladu sa propisanim dimenzijama za košarku i zonama bezbednosti, a ima i dva reda tribina sa stolicama. Postavljena je i savremena čelična ograda visine 4m.