Отворене бројне могућности сарадње између Ужица и Харбина
18/06/2018

Отворене бројне могућности сарадње између Ужица и Харбина

Током наставка посете Народној републици Кини у петак 15.06. 2018. градоначелник Ужица Тихомир Петковић и његов заменик Немања Нешић имали су пријем код градоначелника Харбина господина Сун Зеа.

Харбин је главни град провинцијe Хелиођанг и са популацијом од близу 12 милиона људи представља административни, привредни и културни центар североистока Кине.

Сарадња између ова два града започета је још 2015. године захваљујући Линди Вонг донатору изградње вртића на Пори када је у Ужице довела неке од највиших званичника Харбина.

 

На иницијативу пријатеља из града Харбина постигнута је обострана сагласност да сарадњу треба још више продубити и ојачати. Са једне стране договорена је посета кинеске делегације заинтересоване за улагање у сектор пољопривреде, затим долазак кинеских тур-оператера који би имали могућност да се ближе упознају са потенцијалима западне Србије и креирају туре за велико кинеско тржиште. Разматрана је могућност сарадње на нивоу спортских клубова, омладинских иницијатива и културне сарадње.

Коначно, прецизирани су и детаљи доласка делегације града Харбина у Ужице када би се могло очекивати потписивање Споразума о братимљењу између два града.