Одржана обука за прегледе и правилна монтирања дечјих ауто седишта
15/05/2018

Одржана обука за прегледе и правилна монтирања дечјих ауто седишта

У суботу, 12.маја  у просторијама Ремонтног центра у Ужицу а у организацији удружења ,,Родитељ” Ужице одржана је обука за саветнике за прегледе и правилна монтирања дечјих ауто седишта за тим на нивоу града.

Инструкторка из Београда, Ивана Михајловић, пренела је своје вишегодишње искуство тиму од тринаест особа, а већ наредног дана на Градском тргу организовани су прегледи за заинтересоване суграђане. Одзив је био и већи него што је било очекивано, па се, захваљујући савесним родитељима, ти малишани возе безбедније. Многи будући родитељи су дошли по савете за одабир првог ауто седишта. Осим чланова удружења Родитељ, у тиму су и представници Газела аута, Савета за безбедност у саобраћају општине Чајетина, техничког прегледа Ремонтног центра, саобраћајне полиције, Саобраћајне школе и продавнице дечје опреме Менда.


Најчешће грешке су биле: пребрзо премештање детета из седишта супротно смеру вожње у оно које је у смеру вожње, недовољно причвршћена база седишта у седиште возила, недовољна затегнутост појасева, као и везивање деце у јакнама (зими у скафандерима). Значајно је то што се од сада у Ужицу могу обавити бесплатни прегледи и помоћи родитељима око свих недоумица на више места у граду током целе године, не само пред одласке на годишње одморе. На фејсбук страници Удружења Родитељ Ужице могу се добити све информације, као и на тел. Газела аута 062 514 535.