Одржана комеморација Саши Милошевићу, бившем градоначелнику Ужица
15/07/2020

Одржана комеморација Саши Милошевићу, бившем градоначелнику Ужица

Није било лаких година у последње три деценије за обављање функције градоначелника, која је част, али и огромна обавеза и подразумева много стресних ситуација када се одлуке морају доносити брзо и промишљено. Саша Милошевић уложио је максималан напор и дао све од себе да допринесе развоју нашег града, рекао је Тихомир Петковић на комеморативном скупу који је данас одржан поводом смрти некадашњег ужичког градоначелника Саше Милошевића.

“Оно по чему ће га памтити сарадници и грађани је толерантност и отвореност за сарадњу са људима у којима је увек прво препознавао добро. Такав је био и у огранку Електродистрибуције Ужице где је био директор. Тешко је пронаћи речи утехе за Сашину породицу, посебно децу, његове тројке Крсмана, Луку и Иву који су били његово највеће богатство и чијим се успесима највише радовао“, рекао је градоначелник Петковић и додао:

„Одлазак драгих људи је оно са чим живи морају да се носе. Будите поносни што сте га таквог имали, а он ће кроз вас наставити да живи и ма где били, ма шта радили верујем да ће сећање на њега бити ветар у леђа свим вашим стремљењима. Другачије не може и не сме.“

Сашин блиски сарадник у ужичком ЕПС-у Дејан Филиповић подсетио је на његов професионални успон, допринос у раду ужичког огранка ЕПС-а нарочито када је реч о реализацији великих пројеката.

„Доживели смо велики губитак, али морамо наставити даље. Отишао је када нам је итекако био потребан – и својим колегама и својим пријатељима и сарадницима, али наравно највише својим најближима. Шта остаје након Саше – живот вредан поштовања, радни век испуњен оствареним резултатима, али и још много празних страница, али изнад свега тиха туга и дубока празнина који се не могу испунити ни протоком времена ни било каквим нашим речима“, рекао је Филиповић.

Начелник Златиборског управног округа Бобан Перишић и Сашин пријатељ рекао је да се „у оваквом тренутку не могу наћи велике речи. Постоје само велики људи и велика дела, а она стоје иза Саше Милошевића“.

„Осим тих великих дела која остају иза њега сећаћемо се Сашине величине, господства, достојанства, искрености и доброте којима је пленио сваког дана. Није постојао човек који је, као он, могао да стоји раме уз раме са председницима, амбасадорима, министрима, судијама, а одмах после тога да људски поприча са комшијом, радником, сељаком или човеком са улице, да свакоме пружи лепу реч, утеху и савет“, рекао је Перишић и додао да је све то Саша радио са осмехом на лицу, иако га живот нимало није мазио.

 

„Као и у сваком рату изгледа да је и сада морао да оде један од најбољих међу нама да нам осветли пут и покаже колика се тама надвила над нама“, додао је Перишић.

Саша Милошевић преминуо је Општој болници Ужице у 47. година живота. Иза себе је оставио супругу и троје деце.

Извор:Infoera/Град Ужице