Обележена годишњица оснивања Центра за услуге социјалне заштите
06/07/2021

Обележена годишњица оснивања Центра за услуге социјалне заштите

Градски центар за услуге социјалне заштите, који је основан ради успостављања, развијања и пружања услуга социјалне заштите грађанима из надлежности локалне самоуправе, обележио је две године рада и постојања.

Овом приликом Градски центар посетили су заменик градоначелника Ужица Драгољуб Стојадиновић, члан Градског већа задужен за социјалну политику Слободан Грбић и директорка Центра за социјални рад  „Ужице“ Ана Урошевић.

Кроз разговор са запосленима и директорком Градског центра Драгицом Милосављевић представници градског руководства упознати су са плановима Центра када је у питању рад на унапређењу постојећих услуга, потребом за проширивањем капацитета већ постојећих услуга, као и потребом за решавањем пословног простора Градског центра.

Градски центар за услуге социјалне заштите тренутно ради на пружању следећих услуга социјалне заштите: помоћ у кући за старе особе, лични пратилац детета, дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју, помоћ у кући за децу са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом, персонална асистенција, саветовалиште за породицу, становање уз подршку за младе који се осамостаљују, организован превоз за децу кориснике дневног боравка.