Обележавање Дана града без пратећих манифестација
05/10/2020

Обележавање Дана града без пратећих манифестација

Прослава Дана града због тренутне епидемиолошке ситуације са вирусом Ковид 19 биће прослављена Свечаном седницом Скупштине града у једним другачијим условима, без културних и спортских манифестација као што је то било у претходним годинама.

Према речима председника Скупштине Бранислава Митровића епидемиолошка ситуација налаже озбиљне мере опреза, поштовање прописаних и препоручених мера.

“Оно што нас је ове године руководило када смо правили план за организацију прославе Дана града јесте да уприличимо на такав начин прославу која је у складу са актуелном ситуацијом. У петак 9. октобра у 13 часова у сали Народног позоришта биће одржана Свечана седница Скупштине града Ужица на којој ће, поред одборника Скупштине града, присуствовати и добитници јавних признања и награда, њих 14, за 2020. годину.

Поред њих седници ће присуствовати и добитници захвалница за доброту, пожртвовање и хуманост – 34 представника институција, компанија, фирми, сви они који су у овим веома тешким месецима иза нас учинили да олакшају оно што се дешавало у нашем граду, нашој земљи и широм света. Људи који су показали један висок степен жеље или својим посебним активизмом или донацијама или на неки други начин” – истакао је Митровић.

“На конференцији за новинаре која ће бити одржана у петак 09. октобра, свим грађанима Ужица честитку поводом рођендана града Ужица упутиће градоначелница Јелена Раковић Радивојевић. У вечерњим часовима на локалним телевизијама и порталима биће емитован филм о Ужицу, који ће за основну тему имати оне велике, мале Ужичане који су у периоду иза нас, у деценијама, годинама иза нас, дали велики допринос за развој града, уткали себе у темеље Ужица и учинили да Ужице буде град онакав какав данас јесте.”

“Сматрамо да ово јесте мера за прославу Дана града и искрено се надамо да ће следећи октобар бити пропраћен са много више разних манифестација, културних, спортских и да ћемо 9. октобра следеће године имати много више разлога за радост и да славимо на посебан начин рођендан нашег града.

Трудули смо се да буде што мањи број присутних људи, наше братске градове смо обавестили да ћемо на овај начин прославити рођендан града као и све пријатеље. Поштујући препоруке кризног штаба, поштујући тренутну ситуацију сматрамо да је безбедност наших суграђана на првом месту и да ће у годинама које су пред нама бити времена за такве манифестације”- рекао је Митровић.