Обавештење Градског штаба за ванредне ситуације града Ужица
25/06/2020

Обавештење Градског штаба за ванредне ситуације града Ужица

Градски штаб за ванредне ситуације града Ужица, на седници одржаној у четвртак, 25.јуна, разматрао је актуелно стање у вези са епидемијом  корона вируса на нашем подручју и констатовао да је на територији града Ужица дошло до повећања  броја заражених. Тренутна ситуација је последица непридржавања препорука након укидања ванредног стања и неодговорног понашања дела грађана.

Присутне су претежно асимптоматске и лаке форме заразе, али то не може да буде разлог за олако прихватање новонастале ситуације.

Градски штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да се у свему придржавају препорука и наложених мера од стране Кризног штаба Републике Србије.

Повећан ризик заразе постоји приликом присуства на већим скуповима у затвореном простору, на весељима, журкама, посете тржним центрима и другим местима на којима се окупља велики број људи. Препорука епидемиолога је да се посебно обрати пажња на одржавање дистанце, личну хугијену-прање руку и ношење заштитне маске.

У јавном превозу се стриктно морају поштовати мере Кризног штаба које подразумевају ношење заштитних маски.

Обавеза свих установа, органа управе и других јавних служби је да предузму све прописане мере за безбедно пружање услуга грађанима и заштиту запослених.

Градски штаб за ванредне ситуације пратиће стање на подручју Ужица и у складу са епидемиолошкм проценама предлагати  додатне мере у циљу спречавања ширења епидемије.

 

                                                     Градски штаб за ванредне ситуације града Ужица