Настављено асфалтирање обилазнице око акумулације Врутци
04/05/2018

Настављено асфалтирање обилазнице око акумулације Врутци

После дужег времена настављени су радови на асфалтирању обилазнице око акумулације Врутци на потезу Биоска – Омар. По речима начелника Градске управе за инфраструктуру и развој, Милоја Марића у претходних десет дана су урађени уговорени радови у 2016. и 2017. години док се реализација овогодишњег уговора којим је предвиђен наставак асфалтерских радова на овом путном правцу планира по завршетку тендера и избора извођача радова.

Обилазница акумулације Врутци (Биоска-Омар)

“Укупна вредност завршених радова које је у потпуности финансирао Град Ужице је око 4 милиона динара, а укупно је асфалтирано око 930 дужних метара пута и урађено је око 200 метара бетонских ригола које су биле у веома лошем стању”, рекао је Марић и додао да је обавеза Града била да уради обилазницу још пре много година, након изградње бране Врутци, како би брана добила употребну дозволу, али да то до сада није било урађено.

Обилазница акумулације Врутци (Биоска-Омар)

“Укупна дужина ове обилазнице је око 12 км, до сада је урађено нешто преко 5 км и до краја године је планирано да се заврши још око 1 км пута”, рекао је Марић подсетивши и да је са Општином Чајетина договорено да они асфалтирају део овог пута који пролази преко њихове територије.

Никола Максимовић, директор ЈП “Ужице развој”

Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој” је истакао да ће осим ових радова који су завршени у Биосци а финансирани су искључиво из буџета Града, из средстава удруживања са грађанима бити асфалтирана још четири путна правца у овој месној заједници и додао да се тренутно, осим у Биосци, радови изводе и у Луновом Селу и Севојну а да екипа која ради у Луновом Селу након тога прелази у Дрежник где је планирана релизација уговора из претхоне године.

“На територији града Ужица се тренутно ради на око 20 локација, од ситних поправки степеништа, сређивања решетки, изградње кишне канализације до насипања јаловином и асфалтирања путева”, рекао је Максимовић.

Обрадин Терзић, мештанин села Биоска

Мештанин села Биоска Обрадин Терзић је истакао да је после 35 година чекања коначно овај путни правац асфалтиран.

За око 40 домаћинстава колико је остало у селу асфалтирање овог пута пуно значи јер ће им, како каже Терзић, олакшати транспорт пољопривредних производа на откупна места и пијацу, али и одлазак у град, а обзиром да су у селу остали углавном старији људи, значајно је и због лакшег одласка лекару.