Наредне године више средстава из градског буџета за ужички спорт
31/12/2019

Наредне године више средстава из градског буџета за ужички спорт

Помоћник градоначелника Ужица Немања Нешић је, коментаришући данас годину на измаку када је реч о спорту у нашем граду, навео да је Град Ужице у великој мери повећао издвајања из буџета за спорт.

“Врхунски спорт, али и онај масовни је немогућ без адекватних средстава. Градско руководство мора водити рачуна да се не само општи спортски дух развија у граду, већ да се пружи и подршка свим онима који остварују врхунске резултате. У складу са тим ми из године у годину повећавамо износ средстава која се у буџету опредељују за спорт.”

Нешић је навео да ће наредна 2020. година свакако бити година у којој ће бити значајно унапређена спортска инфраструктура града Ужица.

“У 2020. години завршићемо спортску салу у Севојну која би требала у потпуности да задовољи потребе спортиста и омладине Градске општине Севојно. Такође, у плану је завршетак спортске хале у Крчагову која ће у великој мери растеретити притисак на затворене спортске објекте који постоје у граду. Изградњом терена са вештачком травом где ће моћи да се играју фудбалске утакмице, створићемо оптималне услове за тренинг млађих селекција.”

Фото из архиве: Детаљ са отварања реконструисаног кошаркашког игралишта на Градској плажи

Истичући чињеницу да ће коначно, након пола века чекања, МОСИ игре 2022. године бити одржане у Ужицу Нешић је рекао:

“Желим да се захвалим нашој атлетичарки Оливери Јевтић на великој подршци у самој кандидатури, и свим активностима које су до тога довеле, а нису биле лаке, са циљем добијањe кандидатуре за организацију МОСИ игра 2022. године. Такође, бих похвалио Драгишу Кузмановића и Данијела Вукајловића који су уложили огроман труд како би град Ужице био домаћин МОСИ игара 2022. године.”

Фото из архиве: Недавно рекоструисани спортски терени у насељу Пора

Нешић је навео да су МОСИ игре јако важне зато што је то место где спортиста може да се бори за свој град, где носи грб свог града и да оставарењем доброг резултате оствари и свој лични успех, али и да допринесе да овај град буде најбољи.

“Оне треба да буду један фестивал спорта, такмичења, витештва и период који ће се дуго памтити у спортској меморији свих нас. Желимо да Ужице у свим такмичарским селекцијама наступа са најбољим или међу најбољим појединцима јер Ужице, као један од највећих градова, ипак има обавезу да буде један од најбољих и у екипним и у појединачаним такмичењима. Наш циљ је да град Ужице буде спортски лидер МОСИ игара у региону, трудићемо се да то постигнемо, јер то је обавеза свих нас према Ужицу, а и према ономе што следи 2022. године.”-рекао је Нешић.