Na jesen treća faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace Lipa
22/07/2020

Na jesen treća faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace Lipa

Druga faza radova na rekonstrukciji Zelene pijace „Lipa“ odvija se bez većih problema i u skladu sa planiranom dinamikom, a objekat oko 600 m2 biće uskoro završen.

Prema rečima Mirjane Radivojčević izvršne direktorke „Bioktoša“ druga zgrada je ukrovljena i unutra su urađeni grubi radovi.

Vrednost radova druge faze je oko 32 miliona dinara

„Očekujemo dalji nastavak radova na fasadi i na unutrašnjem uređenju same zgrade. Vrednost radova je oko 32 miliona dinara i nadamo se da će u predviđenom roku zgrada biti završena.“

Radove na drugoj fazi, Javno komunalno preduzeće „Bioktoš“ finansira iz sopstvenih sredstava. U planu je da u prizemlju budu lokali za iznajmljivanje, a na spratu robna pijaca čime će biti rešen dugogodišnji problem prodavaca na Robnoj pijaci „Međaj“, koji su se žalili zbog neatraktivne lokacije i pada prodaje. U obe zgrade biće oko 60 lokala za izdavanje.

Direktorka Radivojčević istakla je da je raspisan oglas za izdavanje lokala, ali zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane korona virusom izdato je 6, a useljeno 3 lokala.

„Bilo je očekivati da će se mali broj ljudi javiti i useliti u lokale obzirom na trenutnu situaciju. Nadamo se da ćemo izdati sve lokale u nekom boljem vremenu i zdravstvenoj situaciji.“

U obe zgrade biće oko 60 lokala za izdavanje

U planu je bilo da u toku ove godine bude završena i treća faza radova, koja je predviđala pokrivanje Zelene pijace. Radivojčević navodi da zbog trenutne epidemiološke situacije gde projektanti ne mogu da izađu na teren i prikupe određene podatke očekuje da će do kraja avgusta biti završen projekat i da će proći proceduru oko izdavanja dozvola za početak radova.

U rekonstrukciju Zelene pijace „Lipa“ biće uloženo oko 100 miliona dinara, za prvu i drugu fazu novac je obezbeđen i za sada to neće negativno uticati na poslovanje Javnog preduzeća „Bioktoš“. Od epidemiološke situacije u narednom periodu, zavisiće finansiranje treće faze.

Izvor: TV5/Grad Užice