Музеј плеса
18/01/2019

Музеј плеса

“Музеј плеса” је интерактивна представа које се одиграва унутар просторне инсталације инспирисане историјом плеса и кореографије и биће одржан од 25. до 26. јануара у Градском културном центру са почетком у 10 часова.

Инсталација, која представља музеј у малом, састоји се од различитих просторија од којих свака нуди другачији приступ промишљању о плесу. Тако се у свакој просторији деца на специфичан начин сусрећу са плесом и кореографијом и имају могућност да индивидуално или у групи стварају, посматрају или разговарају о плесу. Поред тога што едукује инсталација и извођачи комуницирају са публиком другачије од класичне драмске или плесне представе јер деца добијају могућност да уђу и истражују просторе које су, као и активности, креирали уметници окупљени на пројекту “Музеј плеса”. Инсталација је настала у склопу регионалног пројекта за развој плесног позоришта за децу и младе „Генератор“ реализованог 2015.
Просторије ове инсталације наликују музеју, састоје се од белих зидова и подлоге. Сама инсталација дизајнирана је тако да у свакој просторији пружа нов, другачији сусрет са плесом.

Пријаве за учешће на телефон 031/601 535 од понедељка 21. јануара до четвртка 24. јануара у периоду од 10 до 14 часова или на е-маил:program@gkcuzice.rs са насловом Пријава за “Музеј плеса”.

МУЗЕЈ ПЛЕСА
Концепт: Климент Попоски, Елена Ристеска, Викторија Илиоска
Ментор: Dalija Aćin Thelander
Развој, адаптација, извођење: Јована Ракић, Марко Милић, Милица Писић, Милена Тодоровић
Техничка подршка и дизајн светла: Милан Јаневски, Борис Буторац, PVC Театар
Видео: Марко Пејовић
Аудио: Мики Тодоровић, глас: Јована Ракић
Продукција: Станица- Сервис за савремени плес
Пројекат подржали Министарство културе Републике Србије и Ерсте Фондација
Музеј плеса намењен је деци узраста од 3 до 7 година