Министар Кркобабић: "За задруге ове године 825 милиона динара"
24/01/2018

Министар Кркобабић: “За задруге ове године 825 милиона динара”

Промовишући задругарство као перспективу српског села, у оквиру наставка реализације Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Србије, Министар без портфеља задужен за регионални развој и рад јавних предузећа, Милан Кркобабић, посетио је Ужице и том приликом се састао са начелником Златиборског округа Димитријем Пауновивић и градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем. Састанку су присуствовали и представницима суседних локалних самоуправа Златиборског округа. Тема састанка била је реализација усвојеног Програма у Златиборском округу и улога локалне самоуправе у његовом спровођењу.

“Циљ данашњег радног састанка је утврђивање начина како да локалне самоуправе са територије Златиборског округа помогну земљорадничким задругама, како постојећим тако и оним које ће тек бити основане у учешћу и реалиазцији Програма подршке развоју земљорадничких задруга”, рекао је начелник Златиборског округа Димитрије Пауновић и додао да је у току 2017. године распоређен озбиљан износ средстава за овај програм и да се реализација Програма наставља и у 2018. години.

Министар Кркобабић је најавио да ће ове године акценат бити стављен на такозване сложене задруге, које ће бити потпомогнуте са износом до 500.000 евра и истакао да је држава издвојила у буџету 825 милиона динара за помоћ постојећим и за оснивање нових задруга.

Истичући задовољство што двадесет постојећих задруга са територије Златиборског округа ради добро, министар је истакао да локалне самоуправе морају у овој години много активније учествовати у формирању нових.

Кркобабић је након састанка у Градској кући посетио и пољопривредно домаћинство Велимира Николића у засеоку Црквари у Севојну једног од већих произвођача малина у овом крају.