Кроз програм "Удружимо се" у насељу Врела изграђено ново спортско игралиште
05/05/2021

Кроз програм “Удружимо се” у насељу Врела изграђено ново спортско игралиште

Захваљујући програму “Удружимо се”, иницијативи и ангажовању мештана, а средствима која су опредељена из буџета Града Ужица у насељу Врела после неколико деценија изграђено је ново спортско игралиште.

Спортско игралиште за фудбал и кошарку, али и простор за окупљање деце и младих, оно је на шта су мештани Врела чекали годинама уназад. Жеља им се остварила, па су како истичу веома задовољни и захвални Месној заједници и Граду на реализацији овог пројекта.

По речима директора ЈП “Ужице развој” Николе Максимовића изградња игралишта димензија 39 пута 20 метара коштало је око три милиона динара.

“Урађени су сви грађевински радови и игралиште је асфалтирано, постављена је нова ограда висине око 3,5 метра,а ових дана радиће се и исцртавање. У наредних месец дана биће урађен и део трибина чиме би се комлетно заокружила прича. Наравно, биће постављена и расвета”, додаје Максимовић.

Владимир Синђелић, члан Градског већа за месне заједнице истиче да се упоредо са овим завршни радови одвијају на још два игралишта у граду. Једно је у Улици Николе Тесле, а друго у Горјанима.

“Наша идеја је да сваки део града има своје игралиште, а поред великог броја дечијих у плану је и што већи број спортских игралишта. Кроз пројекат “Удружимо се ” у протекле две године урађено је седам игралишта, а ускоро се очекује и овогодишњи конкурс, па позивам грађане да се јаве и својим идејама дају предлоге за изградњу нових или уређење постојећих терена”, закључује Синђелић.