Коначно и скејт парк у Ужицу
26/05/2021

Коначно и скејт парк у Ужицу

Захваљујући добром пројекту и средствима опредељеним од стране Министарства омладине и спорта ужички скејтери коначно ће добити простор за омиљене акробације. Наиме, Канцеларија за младе Града Ужица конкурисала је и добила средства у износу од три милиона динара за изградњу скејт парка. Остатак неопходних средстава обезбедиће Град Ужице.

Како истиче Марија Маричић координаторка Канцеларије за младе и овога пута ресорно министарство препознало је значај пројекта и финансијски га подржало.

“Од пројеката које је у неком ранијем периоду иницирала Канцеларија за младе данас у Великом парку имамо трим стазу, реконструисан терен за мали фудбал, док на плажи имамо инклузивно игралиште и кошаркашки терен који је веома посећен. Скејт парк употпуниће садржаје Спортско рекреативног центра “Велики парк”, а поред девет различитих бетонских елемената првенствено намењених за вожњу скејт бордова може се користити и за вожњу ролерима, бициклима и тротинетима. У плану је да се након потписивања уговора са Министарством омладине и спорта, од 01. јуна крене са расписивањем тендера, а затим и са радовима.”

Марија Маричић координаторка Канцеларије за младе

“Овај нови садржај, сигурни смо, обрадоваће младе Ужичане, а опет захваљујући доброј сарадњи са Министарством омладине и спорта ускоро ће наши суграђани добити и два нова спортска објекта -хале у Крчагову и Градској општини Севојно. У поменутим халама завршени су сви унутрашњи и спољни радови, а при крају је процедура за употребну дозволу”, каже Ратко Трмчић члан Градског већа ѕа друштвене делатности.

Ратко Трмчић члан Градског већа ѕа друштвене делатности

Пројекат скејт парка који ће се простирати на површини од 540 м2 иницирало је неформално удружење ужичких скејтера, а по речима Димитрија Стојменова у плану је оснивање скејт школице и удружења које ће те активности организивати и водити.

“Један део скејт парка биће прилагођен почетницима са неким елементима који нису толико захтевни. Шири део скејт парка биће намењен за мало искусније скејтере. Интересовање за скејтбординг, који је постао олимпијски спорт сваким даном се повећава, а са изградњом овог парка град Ужице придружује се градовима Србије који обезбеђују услове за бављење тим спортом.”

Димитрије Стојменов, скејтер

У оквиру скејт парка предвиђено је и уређење одморишта са надстрешницом, изградња јавне чесме и реконструкција постојеће расвете. У плану је и постављање трибина за такмичења, а постоји и идеја за постављање вештачке стене као додатног садржаја.

За наредну годину у Великом парку планирана је изградња новог моторичког игралишта за старију децу.