Како до Ужица?
04/08/2017

Како до Ужица?

 

 

Из правца Београда се долази путем Е-763 преко Љига где се излази на аутопут (Коридор 11) до Чачка и даље путем Е-763 до Пожеге и Ужица. Просечно време потребно за путовање је три сата. Овај пут је најбржи, али са великом фреквенцијом саобраћаја.
Други начин је преко Ваљева и Косјерића, путовање је мало спорије, али са мање фреквентним саобраћајем .
Из правца Ниша вози се аутопутем Е -75 преко Алексинца и Параћина до искључења за Крагујевац у Баточини и даље путем 182  до Мрчајеваца. Из Мрчајеваца се путем Е -761 преко Чачка укључује на пут Е -763 и даље преко Пожеге стиже до Ужица. Просечно време за ово путовање је око четири сата.

 

 

Из правца Подгорице вози се путем Е-763 преко Колашина, Мојковца и Бијелог Поља (Црна Гора), Пријепоља и Нове Вароши у Србији. Од Подгорице до Ужица просечно време потребно за путовање је четири сата.
Из правца Сарајева вози се на исток путем Е-761 преко Рогатице и Вишеграда. Из Сарајева до Ужица просечно време потребно за путовање је три сата.

 


Аутобуска станица у Ужицу налази се у близини центра града. Ужице је добро повезано са готово свим градовима у Србији и са већим градовима у Европи.
Информације о аутобуским линијама које повезују Ужице са већим градовима из окружења:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ако се одлучите да путујете и посетите Ужице возом мораћете да користите железничку пругу Београд-Бар.
Информације о поласцима возова из правца Београда и Подгорице:

 

 

 

 

 

 

Постоје три међународна аеродрома близу Ужица. Можете користити Аеродром „Никола Тесла“ Београд, аеродром у Сарајеву или аеродром у Подгорици или Аеродром Тиват и по доласку да користе другу врсту превоза.
Аеродром „Никола Тесла“се налази 18 км западно од Београда, у близини места Сурчин. Веза са градом је аутопутем Београд-Загреб. Све веће светске авио-компаније имају редовне линије до Београда.

Удаљеност Ужица од градова: