Још 18 милиона динара за мере енергетске ефикасности
22/06/2021

Још 18 милиона динара за мере енергетске ефикасности

Данас је објављена коначна ранг листа на сајту Министарства рударства и енергетике, а Град Ужице обавештен да је са девет милиона динара подржан пројекат енергетске ефикасности за породичне куће и станове у четвртој зони и стамбене зграде на територији целог града. Са девет милиона динара колико је опредељено из буџета Града, биће то додатних 18 милиона динара за мере енергетске ефикасности у овој години.

Како објашњава Нада Јовичић члан градског већа за заштиту животне средине и туризам поента овог конкурса није само смањење аерозагађења већ генерално побољшање енергетске ефикасности на што већем броју објеката у нашем граду.

“Како не би било преклапања са досадашњим локалним конкурсом за мере енерегетске ефикасности који се првенствено односио на прву другу и трећу зону, тј. зоне са појачаним загађењењем ваздуха, ми смо код Министарства рударства и енергетике конкурисали са мерама енергетске ефикасности које се односе на четврту зону односно породичне куће у четвртој зони и станове у стамбеним зградама на територији целог града Ужица. Средства су нам одобрена, а у петак 25. јуна биће уприличено и потписивање уговора”.

По речима Градске већнице, по потписивању уговора између министарства и локaлних самоуправа уследиће и наредне активности.

“Реализација уговорених обавеза очекује се у јулу месецу,а први корак биће расписивање јавног позива за избор најповољнијег понуђача, односно извођача радова за мере које су тражене од стране министарства. Када се заврши тај поступак биће расписан и конкурс за грађане, а очекивања су да ће то бити половином августа”.

Правилником на који ће сагласност дати министарство биће дефинисани услови за учешће на конкурсу, а оно што је сигурно јесу у потпуности измирене пореске обавезе и легализован објекат са којим се конкурише за неку од мера.