Izložba "Sećanja u belom" Ištvan Fusko
08/11/2021

Izložba “Sećanja u belom” Ištvan Fusko

Izložba “Sećanja u belom” skluptora Ištvana Fuska biće otvorena u holu Gradskog kulturnog centra u sredu 10. novembra od 16 časova. Nakon otvaranja izložbe u klubu GKC-a biće priređen muzički program na kome će nastupati „Jazz republika“, ” Moondance”, “Jazz Balance”, “Blekova petorka” i „The Highlanders“ in memoriam Draganu Zumberoviću i Batu Jezdiću. Ulaz na program je slobodan.

O autoru:

Rođen je u Srbobranu 1963. godine. Od 2014. do 2017. godine bio je predsednik Likovnog udruženja iz Srbobrana. Od 2017. godine je potpredsednik Asocijacije Srpski ArtCENTAR iz Novog Sada, filijala ArtCENTAR Beograd. Član ASA – Asocijacije Srpskih Arhitekata Beograd. Član umetničkog udruženja ’’Ars in lingo’’ iz Bečeja.
Autodidakt. Umetničko znanje usavršavao je u radionici Ištvana Mezeija, kao i u ateljeu profesora Svetozara Kaćanskog – Batuke u Srbobranu.


Izradio je više skulptura na otvorenom, najznačajnije su:
-Grb Doma kulture Srbobran
-Kompoziciju ’’Roda i žaba’’ u dvorištu pansiona Turska avlija, u Turiji
-Kormorane u dvorištu Spomen kuće Gion Nandor u Srbobranu
Učesnik na 50 kolektivnih izložbi u Srbiji. Više puta dobio povelju za učešće na pokrajinskoj smotri umetnika amatera.
Samostalne izložbe: ArtCENTAR, Beograd 2016, Novi Kozarci/Kikinda 2016, Dvorac Eđšeg, Novi Sad 2019, Galerija ROYAL, Beograd 2020, Kuća Đura Jakšića, Beograd 2020, Sirogojno, etno selo Sirogojno 2020.
Učestvovao je na kolektivnoj izložbi Umetnost danas, NBS Beograd. Ušau u Almanah Likovni i primenjeni umetnici Srbije. Dobitnik Bijenalne nagrade ’’Nenad Čonkić’’ u Beogradu za tematsku izložbu Erotika.
Živi i stvara u Srbobranu.