Изградња скејт парка одвија се планираном динамиком
07/09/2021

Изградња скејт парка одвија се планираном динамиком

Заменик градоначелника Ужица Драгољуб Стојадиновић и директор ЈП “Ужице развој” Никола Максимовић обишли су радове на изградњи првог ужичког скејт парка. Како им је пренео представник предузећа “Идинг” које изводи радове требало би да до краја овог месеца све буде и завршено.

Ужички скејтери свој простор за омиљене акробације добиће захваљујући добром пројекту Канцеларије за младе Града Ужица и средствима опредељеним од стране Министарства омладине и спорта у износу од три милиона динара, док ће око 1,5 милиона динара обезбедити град.

Пројекат скејт парка који ће се простирати на површини од 540 м2 иницирало је неформално удружење ужичких скејтера. Један део скејт парка биће прилагођен почетницима са елементима који нису много захтевни, а шири део скејт парка биће намењен за мало искусније скејтере. “Један део скејт парка биће прилагођен почетницима са неким елементима који нису толико захтевни. Шири део скејт парка биће намењен за мало искусније скејтере. У оквиру скејт парка предвиђено је и уређење одморишта са надстрешницом, а у наредном периоду и изградња јавне чесме и реконструкција постојеће расвете. У плану је и постављање трибина за такмичења. Такође, постоји и идеја за постављање вештачке стене као додатног садржаја.

Од пројеката које је у неком ранијем периоду иницирала Канцеларија за младе данас у Великом парку имамо трим стазу, реконструисан терен за мали фудбал, док на плажи имамо инклузивно игралиште и кошаркашки терен. Скејт парк употпуниће садржаје Спортско рекреативног центра “Велики парк”, а поред девет различитих бетонских елемената првенствено намењених за вожњу скејт бордова може се користити и за вожњу ролерима, бициклима и тротинетима.