Из црвене ковид зоне на Златибор,прва група здравствених радника стигла у "Голију"
10/05/2021

Из црвене ковид зоне на Златибор,прва група здравствених радника стигла у “Голију”

Прва група од 65 здравствених радника из целог Златиборског округа који су протеклих месеци највише времена проводили у ковид болницама у Ужицу и Крчагову стигла је у одмаралиште “Голија” на Златибору, где их је дочекала и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Ово је мала захвалност коју смо ми могли као Град да пружимо здравственим радницима који су више од годину дана лечили особе које су биле позитивне на ковид. За седмодневни боравак око 200 мединицинара Град је определио 1,2 милиона динара, а намера нам је да издвојимо и додатна средства за одмор здравствених радника у ужичком одмаралишту у Бечићима крајем лета. Желимо им да се лепо одморе, а када се врате на своја радна места да епидемиолошка ситуација буде много боља него што је сада”, истакла је градоначелница Ужица.

У име одмаралишта добродошлицу здравственим радницима, леп и пријатан одмор пожелео је Владан Цупарић директор Установе “Дечије одмаралиште Златибор”.

“Покушаћемо, бар приближно да будемо добри домаћини и да им посветимо пажњу какву су они посвећивали нашим суграђанима док су их лечили. Велико хвала свим здравственим радницима који су несебично помагали свим грађанима”.

Уз захвалност градоначелници и Граду Ужицу што су омогућили једном броју здравствених радника да на овај начин предахну и бар на седам дана забораве на ковид свакодневницу директор Здравственог центра Ужице др Милош Божовић рекао је да су у питању они који су у протеклих 14 месеци били у ковид болници у Крчагову и ковид болници у Ужицу као највећим јединицама у ковид систему.

“Овај одмор значи много, једном броју да се одмори, а другом да се рехабилитује после оболевања од ковида 19. Сви радници и лекари, сестре, помоћно особље нису штедели себе и ниједног момента нисмо имали проблем да обезбедимо довољан број извршилаца. Било је тешко, сада када пада број оболелих мало нам је лакше и овом приликом позивам здравствене раднике и грађане да се вакцинишу”, каже Божовић.

Велику захвалност градоначелници изразили су и сами здравствени радници, јер им је како истичу, овај одмор био преко потребан после веома тешког периода борбе за сваког пацијента. Додају, борба се наставља, али се и надају да ће када се врате и тежих клиничких слика бити много мање.