I ove godine besplatno letovanje za užičke đake
23/05/2017

I ove godine besplatno letovanje za užičke đake

Grad Užice i Dečije odmaralište Zlatibor i ove godine su, petu zaredom, obezbedili besplatno letovanje za 215 užičkih osnovaca i srednjoškolaca u dečijem odmaralištu u Bečićima.
Grad će finansirati letovanje 65 dece, dok će njih 150 boraviti u Bečićima o trošku ustanove Dečije odmaralište “Zlatibor“. Ugovore o finansiranju letovanja dece potpisali su zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić i direktor Dečijeg odmarališta Vladan Cuparić.

Za boravak 65 dece, izabranih na osnovu socijalno-ekonomskih kriterijuma, uspeha u školi i vladanja, Grad Užice je iz budžeta izdvojio 1,2 miliona dinara, dok će Odmaralište finansirati letovanje dece sa oko tri miliona dinara.
Nešić je naveo da će ove godine na letovanju biti i deca sa smetnjama u razvoju, te da je za njihove pratioce obezbeđen boravak.
Prema rečima direktora Vladana Cuparića, uspešno poslovanje Odmarališta pružilo je mogućnost da ova ustanova i ove godine nastavi sa povećanjem broja mališana koji će besplatno boraviti u Bečićima. On je naveo da će se njihova letovanja realizovati u sedam smena, u periodu od 2. jula do 28. avgusta.