Градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић: "Ужице воли Оливеру"
15/10/2020

Градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић: “Ужице воли Оливеру”

Амбасадор Бугарске у Републици Србији Ратко Влајков са својом делегацијом био је данас у посети Ужицу. Разлог томе је немио догађај који се десио на маратону у Софији, једна непријатност коју је наша спортисткиња Оливера Јевтић доживела на маратону.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић нагласила је да осуђује сваки вид насиља и истакла да ће Оливера, али и сви други ужички спортисти, увек имати подршку Града:

“Данас смо уприличили овај састанак са Амбасадором Буграске да искажемо све оно што је било негативно по Оливеру у том тренутку, да јој покажемо да град Ужице воли Оливеру, да је Град заједно са Оливером и да ћемо у будућности бити са свим нашим спортистима. Оливера као што је добила подршку бугарског амбасадора и читавог народа Бугарске, има и подршку Града и свих нас који смо на страни људи који нам сваки пут донесу осмех на лице, људи који нас обрадују са својим медаљама, а она је то урадила на десетине пута.”

Амбасадор Бугарске Ратко Влајков рекао је да је Бугарска тешко преживела тај инцидент који се десио на маратону у Софији и поручио Оливери да је цела Бугарска воли.

“Изражавамо жаљење због немилог догађаја који се десио и преносимо љубав, уважавање и саосећање целог народа Бугарске. Активности које је предузела Бугарска полиција и тужилаштво показује наш однос који имамо према Оливери.”

“Организатори маратона у Софији изразили су жаљење за то што се десило и чине све како би помогли и полицији и тужилаштву да се овај случај разјасни. Поносан сам што стојим поред најбољег спортисте у Србији и Ужицу и поручио би Оливери да је цела Бугарска уз вас” – истакао је Влајков.

Оливера Јевтић захвалила се градоначелници Ужица на пријему, као и Амбасадору Бугарске на подршци и речима охрабрења.

“Захваљујући несрећном догађају у Бугарској добила сам праве пријатеље и увидела сам колико их у ствари имам и хвала свима који су се бринули за моје здравље, који прате целу ситуацију и који су уз мене. Такође, захваљујем се људима из Бугарске на свим речима подршке, као и свим оним спортистима из Бугарске који су били уз мене и решили случај.”

Полиција и тужилаштво у Бугарској ће разјаснити овај случај јер особа која је починила овај неспортски гест идентификована је и против њега ће бити поднета кривична пријава за хулиганство и за наношење лаких телесних повреда.