Grad nastavlja sa sufinansiranjem obnove fasada stambenih jedinica i naredne godine
10/12/2018

Grad nastavlja sa sufinansiranjem obnove fasada stambenih jedinica i naredne godine

Drugu godinu za redom Grad Užice izdvaja sredstva iz budžeta za sufinansiranje obnove fasada stambenih objekata na svojoj teritoriji. Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je ovim povodom naveo da „pored rešavanja ključnih strateških problema sa kojima se Grad suočava, obnova fasada je nešto što ovo gradsko rukovodstvo potencira“.

Naredne godine je u gradskom budžetu planirano 10 miliona dinara za sufinansiranje obnove fasada

„Ove godine su na ovaj način obnovljene fasade na pet objekata. Od ukupno 8 miliona dinara, koliko je bilo planirano u gradskom budžetu za sufinansiranje obnove fasada, u ove svrhe je potrošeno oko 4 miliona, zbog nedovoljnog broja zainteresovanih stambenih jedinica“, rekao je Nešić i dodao da je za narednu 2019. godinu budžetom predviđeno 10 miliona dinara za ovaj projekat, pa će građani moći, ukoliko iz nekih razloga nisu protekle i ove godine iskoristili ovu pogodnost, to da urade i u toku sledeće godine.

Zgrada u Ulici Dimitrija Tucovića pre obnove fasade
Ista zgrada posle obnove 

Dejan Nijemčević, direktor JP Stan koje izvodi radove na četiri od pet objekata koji su dobili sredstva od Grada za sufinansiranje obnove fasade, je naveo da ovo preduzeće već godinama pruža podršku građanima tako što im u situaciji kada nemaju dovoljno sredstava za određenu investiciju daje mogućnost otplate investicije na više mesečnih rata. Na taj način uz podršku JP Stan građani realizuju i projekte energetske efikasnosti ali i projekte uređenja i obnove fasada.

Dejan Nijemčević direktor JP Stan

„Od četiri objekta koliko JP Stan radi u okviru ovog projekta, završili smo ovaj na Glavnoj ulici dok su svi ostali u završnoj fazi radova. Najzahtevniji posao je bio na zgradi u Ulici Marije Mage Magazinović gde je investicija vredna 7,5 miliona dinara, ali se i na tom objektu radovi privode kraju. Preostala dva objekta na kojima naše preduzeće izvodi radove su u Vidovdanskoj ulici i u Krčagovu“ – rekao je Nijemčević.