Formirana Užička akademska parlamentarna unija
21/04/2017

Formirana Užička akademska parlamentarna unija

Potpisivanjem Sporazuma između Skupštine grada i devet srednjoškolskih i studentskih parlamenata formirana je prva u Srbiji, Užička akademska parlamentarna unija.
Cilj osnivanja unije, po rečima predsednika Skupštine grada Branislava Mitrovića, je afirmacija mladih talentovanih đaka i studenta i njihovo uključivanje u proces donošenja skupštinskih odluka.
„Želimo da promovišemo prave vrednosti, kao što su znanje, istina, volonterizam, humanost, istinoljublje, vera i druge dobre stvari. Takođe, predsednici đačkih i studentskih parlamenta ubuduće će prisustvovati sednicama Skupštine grada, a biće i konsultovani prilikom donošenja odluka bitnih za mlade ljude ovog grada“, naveo je Mitrović.
Novoformirana unija imaće Predsedništvo i Savet. Predsedništvo će činiti predsednik Skupštine grada i predsednici svih đačkih i studentskih parlamenata. Savet će činiti profesori iz svih obrazovnih ustanova u gradu i predsednik Saveta za mlade. Savet ima savetodavnu ulogu i pružaće pomoć Predsedništvu prilikom donošenja odluka.