Dodeljene nagrade na konkursima Zelenog saveta
05/06/2018

Dodeljene nagrade na konkursima Zelenog saveta

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje i Svetskog dana zaštite životne sredine, Zeleni savet je raspisao dva konkursa, jedan za najbolji literarni rad u okviru poezije i proze, gde je tema „Šapnula mi Đetinja tajnu iz klisure“ i drugi, foto konkurs na temu Moje skriveno mesto u Klisuri“. 

Konkurs za najbolji literarni rad bio je namenjen učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola sa teritorije grada Užica sa ciljem da podstakne razvoj ekološke svesti, upozna sa problemima sa kojima se suočavaju ekosistemi i prikaže način na koji se može poboljšati stanje životne sredine.

Prvu nagradu na konkursu „Šapnula mi Đetinja tajnu iz klisure“ osvojila je Mina Janković, učenica OŠ „Nada Matić“, drugu Marta Todorović iz OŠ „Aleksa Dejović“ i treću Veljko Rajić iz OŠ „Stari grad“.

Nagrađeni na konkursu „Šapnula mi Đetinja tajnu iz klisure“

Nagrade na foto konkursu na temu Moje skriveno mesto u Klisuridobili su: prvu nagradu Marija Stanković, drugu Ana Đuričić i treću Miloš Jakovljević.

Nagrađeni na foto konkursu na temu „Moje skriveno mesto u Klisuri“

Najbolja tri učesnika konkursa u obe kategorije dobili su nagrade u vidu knjiga, notesa za pisanje, diploma, foto albuma a za pobednike i unikatni komad ukrasne keramike -rad učenika Umetničke škole u Užicu.