"Дивац пољопривредни фондови" и ове године у Ужицу
02/04/2021

“Дивац пољопривредни фондови” и ове године у Ужицу

Заменик градоначелника Ужица Драгољуб Стојадиновић и Бојана Кузељевић из Фондације Ана и Владе Дивац потписали су уговор о сарадњи на пројекту “Дивац пољопривредни фондови у граду Ужицу”.

Шесту годину заредом у Ужицу ће бити реализован заједнички пројекат Града и Фондације Ана и Владе Дивац, а са циљем унапређења пољопривредне производње. По речима заменика градоначелника Драгољуба Стојадиновића ово је наставак добре и успешне сарадње у оквиру које ће 2,7 милиона динара определити Град, док фондација учествује са милион динара.

“Циљ је да се оснаже породице које живе и раде на селу, нарочито млади и жене као носиоци пољопривредног газдинства”, истиче Стојадиновић и додаје да ће Град поред учешћа у овом пројекту, заједно са Фондацијом Ана и Владе Дивац, учествовати и у пројекту који се реализује у сарадњи са Пољопривредном школом “Љубо Мићић” у Пожеги.

Како објашњава Бојана Кузељевић из Фондације Ана и Владе Дивац, корисници донације добиће пластенике за узгајање воћа и поврћа и имају обавезу да учествују са сопственим средствима у висини 20% укупне вредности донираног пластеника.

“Прошле године било је више од 30 пријава, а подељено је 26 пластеника, који су монтирани и спремни за производњу. И сада се надамо великом интерсовању”, поручују из фондације.

Конкурс ће како је најављено бити објављен 12. априла 2021. године.